Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Sernik czekoladowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ten smaczny puszysty sernik zachowa świeżość i puszystość przez długi czas i te kruche ciasto to doskonały dodatek.

Sernik czekoladowy Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik czekoladowy Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik czekoladowy Eli
Ciasto Roztapiamy margarynę i do niej dodajemy mąkę , proszek do pieczenia , cukier , żółtko , kakao i śmietanę.Wszystko razem miksujemy i dzielimy na dwie części. Krem Białka oddzielamy od żółtek , białka ubijamy na sztywną pianę , a żółtka wkładamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ucieramy , delikatnie dokładając twaróg , roztopioną margarynę i mąkę ziemniaczaną . Na koniec wkładamy ubitą pianę i mieszamy.Na blachę wkładamy jedną część ciasta na to wlewamy masę serową i drugą część ciasta.Pieczemy 60 min,w temperaturze 180 stopni.
Sernik czekoladowy Eli
kruche czekoladowe ciasto dzielimy na 2 części.
Sernik czekoladowy Eli
do masy serowej wkładamy ubite białka na pianę.
Sernik czekoladowy Eli
na 1 część ciasta wylewamy masę serową .
Sernik czekoladowy Eli
na masę serową wkładamy drugą część ciasta.