Sposób przygotowania:
Sernik dwukolorowy
Palmę dobrze utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek. Do utartej z cukrem palmy dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Dodawać do niej stopniowo twaróg, nie przerywając mieszania. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę z białek dodać do ciasta i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część ciasta dokładnie wymieszać z kakao. Ciemną część ciasta wyłożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej blaszki. Na to wylać jasną część ciasta. Sernik piec w 180 stopniach przez ok. 70 minut. Upieczony sernik dobrze ostudzić i polukrować.
![Sernik dwukolorowy Sernik dwukolorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-dwukolorowy-213624.jpg)
![Sernik dwukolorowy Sernik dwukolorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-dwukolorowy-213625.jpg)
![Sernik dwukolorowy Sernik dwukolorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-dwukolorowy-213626.jpg)
![Sernik dwukolorowy Sernik dwukolorowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-dwukolorowy-213627.jpg)
izabela11111