Sposób przygotowania:
Sernik Elusi
Ciasto kruche
Mąke przesiac przez sito dodać masło i nożem pociąc aż masło zostanie maxymalnie zminimalizowane
dodac proszek do pieczenia oraz zółtka oraz cukier
wszystko razem zagnieśc do masy jednolitej aż bedzie sie świecic
rozdzielic na 2 części 1 kawałek do zamrażalnika
2 rozwałkować i dodać do blachy nasmarowanej i posypanej bułką tartą
Masa serowa
Masło utrzec z cukrem i jajkiem dodac ser plus budyń rozprowadzić na blache i ułozyc brzoskwienie pokrojone i odsączone
wyciągnąc kulkę ciasta z lodówki i utrzeć na ciasto
Piec 60 min temp 170-180 St C
Mozna polac czekoladą
Mąke przesiac przez sito dodać masło i nożem pociąc aż masło zostanie maxymalnie zminimalizowane
dodac proszek do pieczenia oraz zółtka oraz cukier
wszystko razem zagnieśc do masy jednolitej aż bedzie sie świecic
rozdzielic na 2 części 1 kawałek do zamrażalnika
2 rozwałkować i dodać do blachy nasmarowanej i posypanej bułką tartą
Masa serowa
Masło utrzec z cukrem i jajkiem dodac ser plus budyń rozprowadzić na blache i ułozyc brzoskwienie pokrojone i odsączone
wyciągnąc kulkę ciasta z lodówki i utrzeć na ciasto
Piec 60 min temp 170-180 St C
Mozna polac czekoladą