Sposób przygotowania:
Sernik Eugeni
Składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w folię i schłodzić (około 0.5 godziny). Następnie ciastem wylepić blachę(30x40cm) wyłożoną pergaminem , wylać masę serową;
Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem , kolejno dodawać po jednym żółtku , następnie po łyżce sera białego i waniliowego -cały czas ucierając , następnie dodać budyń , wodę i sok cytrynowy i na końcu dodać pianę z białek ,delikatnie wymieszać(masa jest dość rzadka ale taka ma być).
Ciasto piec w 180st.-1godzinę 20 minut.Ostudzić i polać polewą czekoladową lub lukrem.SMACZNEGO!
Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem , kolejno dodawać po jednym żółtku , następnie po łyżce sera białego i waniliowego -cały czas ucierając , następnie dodać budyń , wodę i sok cytrynowy i na końcu dodać pianę z białek ,delikatnie wymieszać(masa jest dość rzadka ale taka ma być).
Ciasto piec w 180st.-1godzinę 20 minut.Ostudzić i polać polewą czekoladową lub lukrem.SMACZNEGO!