Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z delicjami
W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i ser i gotujemy ciągle mieszając, aż ser się rozpusci i powstanie gładka masa. Oddzielamy białka jajek od żółtek. Z białek ubijamy pianę. Do masy serowej dodajemy żółtka i mieszamy a następnie pianę z białek i delikatnie wmieszamy ją w masę. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dolewamy do masy ciągle mieszając. Spód formy na ciasto wyłożyć folią aluminiową a następnie ułożyć na niej podwójną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać gorąca masę serową i wyrównać powierzchnie. U góry układamy warstwę z delicji. Gdy sernik przestygnie polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką. Sernik wstawiamy do lodówki, podawać najlepiej na drugi dzień. Sernik przechowujemy w lodówce.