Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z galaretką
Budyń rozmieszać w mleku. W garnku roztopić masło. Dodać cukier i ser i rozmieszane całe jajka. Gotujemy ciągle mieszając, aż ser się rozpuści i powstanie gładka masa. Dolać mleko z budyniem, wymieszać i ponownie zagotować całość. Spód foremki na ciasto wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej podwójną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać gorąca masę serową i wyrównać z wierzchu. Na wierzchu układamy herbatniki - kwiatuszki i w środek wtykamy suszoną żurawinę. Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce.
kurka79
szpileczka
Polecam, bo serniczek jest pyszny!!