zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Sernik gotowany z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sernik gotowany w kakaowym biszkopcie z dużą ilością rodzynek, pyszności , nie może go zabraknąć na świątecznym stole.

Sernik gotowany z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik gotowany z rodzynkami

 

  • Biszkopt kakaowy z 7 -8 jajek
  • wg własnego przepisu lub mojego ( trzeba tylko dodać budyń czekoladowy zamiast białego)
  • https://gotujmy.pl/biszkopt-wg-mnie-idealny,przepisy-biszkopty-przepis,190088.html
  • 1 kg sera mielonego
  • 25 dag masła
  • 6 jajek
  • aromat waniliowy
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • rodzynki ( 20 – 25 dag)
  • 100 ml mleka

 

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany z rodzynkami

Biszkopt ( pieczony w blaszce 33 x 24) przekrawam na pół .


Ser, masło, cukier,  aromat  i jajka przekładam do garnka, podgrzewam i mieszam do połączenia się składników. Budyń  rozprowadzam z mlekiem , mieszankę wlewam do masy serowej, mieszam dokładnie i  doprowadzam do wrzenia . Na koniec wsypuje rodzynki i mieszam. Odstawiam do przestudzenia, raz za czas mieszam.


Ciepłą masę wylewam na jeden blat biszkopta , nakrywam drugim i lekko dociskam.  Na wierzch robię lukier , posypałam skórką pomarańczy i wiórkami czekolady.





*źródło wż , autorka refcia21

Sernik gotowany z rodzynkami
Ser, masło, cukier, aromat i jajka przekładam do garnka, podgrzewam i mieszam do połączenia się składników.
Sernik gotowany z rodzynkami
Na koniec wsypuje rodzynki i mieszam. Odstawiam do przestudzenia
Sernik gotowany z rodzynkami
Biszkopt ( pieczony w blaszce 33 x 24) przekrawam na pół .
Sernik gotowany z rodzynkami
Ciepłą masę wylewam na jeden blat biszkopta , nakrywam drugim i lekko dociskam