Sposób przygotowania:
Sernik gwiazdkowy
Sposób przygotowania: Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać tłuszcz i jajko. Ciasto zagnieść tak, aby było gładkie. 1/4 ciasta odłożyć, a pozostałą częścią ciasta wyłożyć dno natłuszczonej okrągłej formy o średnicy 24 cm, lekko podwyższając brzegi ciasta na wysokość 2-3 cm. Mieszankę do masy sernikowej zmiksować z twarogiem, żółtkami i stopionym, schłodzonym tłuszczem. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą. Dodać umyte, oprószone mąką rodzynki. Masę wyłożyć na ciasto. Odłożone ciasto cienko rozwałkować, wyciąć foremkami gwiazdki. Gwiazdki ułożyć na wierzchu sernika, wstawić do piekarnika i piec 60-70 minut. Piekarnik gazowy: temp. 180° C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180° C (powinien być podgrzany)
Bogusia
A.B.
Sarenka
msewka
anullka7
iwi69
misia53
TheArt