2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Sernik kajmakowy Milutkiej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Puszysty sernik z dodatkiem kajmaku na spodzie z herbatników.

Sernik kajmakowy Milutkiej

Składniki:

Sernik kajmakowy Milutkiej

 

  • 1kg twarogu mielonego
  • 6 jajek
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 puszka gotowej masy kajmakowej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 100 gr płatków migdałowych
  • 200 gr herbatników Petitek

Sposób przygotowania:

Sernik kajmakowy Milutkiej
Na wyłożonej pergaminie standardowej dużej blaszce układamy herbatniki, Ser mielimy ,dodajemy margarynę i jajka ,wsypujemy cukier i ucieramy na puch aż wszystkie składniki się ze sobą połączą następnie wlewamy mleko i wsypujemy budyń miksujemy,na koniec dodajemy masę kajmakową z puszki jednocześnie zostawiając w puszce około 1/4 masy na polewę ,delikatnie mieszamy mikserem na niskich obrotach aż do połączenia . Gotową masę wylewamy na ułożone herbatniki i wstawiamy na nagrzanego piekarnika i pieczemy 45-50 min w temp 170* lub na 160* z termoobiegiem. Polewa:Resztę kajmaku przekładamy do rondelka dodajemy 2 łyżki mleka i podgrzewamy na ogniu lub w mikrofali aż masa zrobi się płynna.Płatki migdałowe prażymy na blasze 10 min w piekarniku nagrzanym do 190*Ostudzone upieczone ciasto polewamy polewą i posypujemy prażonymi płatkami. Spróbujcie bo ten sernik jest pycha!