Sposób przygotowania:
Sernik kajmakowy Milutkiej
Na wyłożonej pergaminie standardowej dużej blaszce układamy herbatniki, Ser mielimy ,dodajemy margarynę i jajka ,wsypujemy cukier i ucieramy na puch aż wszystkie składniki się ze sobą połączą następnie wlewamy mleko i wsypujemy budyń miksujemy,na koniec dodajemy masę kajmakową z puszki jednocześnie zostawiając w puszce około 1/4 masy na polewę ,delikatnie mieszamy mikserem na niskich obrotach aż do połączenia . Gotową masę wylewamy na ułożone herbatniki i wstawiamy na nagrzanego piekarnika i pieczemy 45-50 min w temp 170* lub na 160* z termoobiegiem. Polewa:Resztę kajmaku przekładamy do rondelka dodajemy 2 łyżki mleka i podgrzewamy na ogniu lub w mikrofali aż masa zrobi się płynna.Płatki migdałowe prażymy na blasze 10 min w piekarniku nagrzanym do 190*Ostudzone upieczone ciasto polewamy polewą i posypujemy prażonymi płatkami. Spróbujcie bo ten sernik jest pycha!
edytaha
2milutka
edytaha
Trudno nie myśleć o takiej pyszocie :)