Sposób przygotowania:
Sernik kakaowy
Przygotowanie: Ze składników na ciasto wyrobić dokładnie wszystko razem. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia (również boki), pozostałe ciasto włożyć do zamrażarki na 15 minut. Masa serowa: Składniki na masę serową: najpierw utrzeć masło z cukrem, dodać resztę składników i wymieszać mikserem na gładką masę i wylać na ciasto. Na wylaną masę serową zetrzeć na grubej tarce ciasto wyciągnięte z zamrażarki. Piec 60 minut w temp. 190°C góra/dół, lub 175°C w piecu z obiegiem powietrza. Pieca wcześniej nie nagrzewać. Ciasto będzie najlepiej smakowało dopiero na następny dzień - tak jak to jest u większości serników. Smacznego Tolaa!
cherry
Pyza
Mandaryna
andzia67
Tolaa!
ale wyprubowałam je w domu
i było pyszne
Pyza
skoro piekłaś to trzeba było pokazać zdjęcie swojego sernika a nie cudze!