Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy
Kostkę palmy utrzeć z cukrem waniliowym i 2 szklankami cukru. Do tego dodawać stopniowo po jednym żółtku i cały czas ucierać. Do masy dodawać stopniowo twaróg i dalej ucierać. Dodać budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe (pół szklanki), dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pianę z białek dodać do masy twarogowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Masę przelać do tortownicy (ok. 27 cm). Sernik piec w 200 stopniach przez ok. 60 minut. 100 g palmy rozpuścić z mlekiem i 3/4 szklanki cukru. Dodać wiórki kokosowe (1 szklankę), zagotować. Gotować na średnim ogniu, co chwilę mieszając,ok. 2 minuty. Masę rozłożyć na serniku. Piec dalej w tej samej temperaturze kolejne 20 minut. Upieczony sernik dobrze ostudzić.