Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy
Herbatniki łamiemy i drobno miksujemy w rozdrabniaczu. Mieszamy z rozpuszczonym 9 ale już nie gorącym) masłem. Nasmarowaną tłuszczem formę napełniamy herbatnikami i dociskamy dłońmi brzegi formy, tak aby z herbatników powstał spod ciasta. W dużej misce mieszamy na mniejszych obrotach ser dodając stopniowo wszystkie składniki, cukier, cukier waniliowy, jajka, śmietanę i rozpuszczone masło a na końcu dodajemy wiórki kokosowe. Przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na około 170 C. Pieczemy w dolnej części około 50 minut. Odstawiamy do ostygnięcia, bo po upieczeniu sernik jest jeszcze lejący.
domix
Bernadetta
superbaba4
kokosa mąż rozłupał siekierką :)) ja walczyłam z nim bezskutecznie kilka dni ;) a co do ciasta, to niestety nic już nie zostało, ale serniki piekę dosyć często, więc zapraszam :)
cherry
superbaba4
cherry - tak ,czuć kokos, ale można go zmielić w rozdrabniaczu na mączkę kokosową ( tak robię z migdałami do makaroników)