Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kremowy sernik kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kremowy, rozpływający się w ustach sernik kokosowy

Kremowy sernik kokosowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremowy sernik kokosowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kremowy sernik kokosowy
Do miski wrzucić ser, wlać śmietankę i Malibu, wsypać cukier, wiórki kokosowe oraz mąkę ziemniaczaną. Dodać mleko kokosowe i jajka. Zmiksować mikserem na średnich obrotach, do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę. Do blaszki większej wlać wodę, wstawić blaszkę z masą sernikową. Wstawić ostrożnie do piekarnika nagrzanego do 180st na 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120stopni i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć i wystudzić.Pozostałe wiórki zrumienić na suchej patelni. Ostudzić. Posypać sernik. Włożyć na noc do lodówki.
Kremowy sernik kokosowy
Do miski wrzucić ser wlać śmietankę i Malibu wsypać cukier wiórki kokosowe oraz mąkę ziemniaczaną
Kremowy sernik kokosowy
Dodać mleko kokosowe i jajka Zmiksować mikserem na średnich obrotach do połączenia składników
Kremowy sernik kokosowy
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wlać masę Do blaszki większej wlać wodę wstawić blaszkę z masą sernikową Wstawić ostrożnie do piekarnika nagrzanego do 180st na 10 minut Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120stopni i piec jeszcze 30 minut Wyjąć i wystudzić
Kremowy sernik kokosowy
Pozostałe wiórki zrumienić na suchej patelni Ostudzić