Sposób przygotowania:
Sernik Krakowski
Na początku cukier i jajo utrzeć z częścią mąki ziemniaczanej z proszkiem do pieczenia. Następnie ochłodzone masło pokrojone z kawałkami wyrobić z pozostałą mąką i dodać do masy i dokładnie wymieszać. No i oczywiście część ciasta włożyć do formy a część zostawić. Przygotowanie masy: Na początku osuszony ser utrzeć na tartce na gładką masę, oczywiście dodawać stopniowo cukier, żółtka cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, rodzynki i wyrobić starannie. Następnie wymieszać pianę z białek. Gotową masę wyłożyć na ciasto. Na ser ułożyć kartkę z reszty ciasta. Piec w gorącym piekarniku około 50 minut. Przybrać osączoną konfiturą. Smacznego.
zewa
Jak zetrzeć na tarce ser na gładką masę ?
Jaka ma być blaszka, bo z 250 g sera to ten sernik mini wyjdzie ?
I na ser ułożyć kartkę ? chyba kratkę ?
Czepiam się, ale przepis jest nie dokładny.
elzbieta8960
misia14
nie można dodać do masy serowej z 250g sera aż 150 g rodzynek!!! To więcej niż połowa....
elzbieta8960
To jest wymyslona bzdura dla nabicia punktow !