Sposób przygotowania:
Sernik kremowy
Spód: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie cały czas ubijając stopniowo dodawać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oliwę oraz ocet. Ciasto wylać na blachę, wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec. Masa serowa: Ser rozbić mikserem i miksując dodawać po 1 żółtku oraz cukier puder. Śmietanę ubić, dodać do zmiksowanej masy i razem zmiksować. Następnie dodać sok z cytryny oraz białko ubite na sztywną pianę i wszystko razem ubijać tak długo, aż będą powstawały pęcherze. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać. Na podpieczone ciasto wylać przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temp. 180 stopni C. Upieczony sernik jeszcze na 10 min zostawić w piekarniku.
misia53
1balbina15