Sposób przygotowania:
Sernik królewski 4
CIASTO: wszystkie sypkie składniki mieszamy w jednej misce i dokładnie mieszamy, Margarynę topimy w małym garnuszku i mieszamy wraz z żółtkami, dodajemy do suchych składników i wyrabiamy na gładką masę. Ciasto dzielimy na 2 części, które formujemy w wałki, wkładamy do woreczków i zamrażamy - około 2 godzin. MASA: wszystkie białka - 8 szt. ubijamy na sztywną pianę, margarynę topimy, ale tak aby nie była ciepła, wszystkie składniki (bez piany) mieszamy dokładnie, na koniec dodajemy białka i delikatnie łączymy z masą serową. PRZYGOTOWANIE: na wyłożoną papierem prostokątną blachę trzemy na grubej tarce 1 część ciasta następnie wlewamy całą masę serową i trzemy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 1 godz. i 20 minut. Podajemy po ostudzeniu. SMACZNEGO!