Sposób przygotowania:
Sernik królewski bez spodu z rodzynkami
Masło utrzeć z żółtkami oraz cukrem na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać porcjami ser, budyń, mąkę ziemniaczaną oraz śmietanę. Do masy serowej już nie ucierając wmieszać ubite na sztywną pianę białka. Do całości dodać sok z cytryny oraz rodzynki obtoczone wcześniej w mące pszennej.
Tortownicę o wymiarach 25/ 25 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 - 80 minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Rada;
Rodzynki można namoczyć w alkoholu.
Czas przygotowania 40 minut+ czas pieczenia
Tortownicę o wymiarach 25/ 25 cm wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 70 - 80 minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Rada;
Rodzynki można namoczyć w alkoholu.
Czas przygotowania 40 minut+ czas pieczenia