Sposób przygotowania:
sernik krople złotej rosy
1. wyrobić ciasto
masa serowa:wszystko robię mikserem
1. utrzeć cukier + żółtka
2.dodać ser biały i wymieszać
3.dodać budyń w proszku, mleko, olej
4. dodać ubite na pianę białka( miseczka nr 1)
5.delikatnie wymieszać
6. masa serowa ma konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego
na blachę wyłożyć cienka warstwę ciasta a następnie równomiernie wylać masę serową.
piec piekarnik elektryczny góra dół w temp. 180 st ok 40- 45 min (ser się rumieni).
wyłożyć na ciasto ubite białko i piec wszystko jeszcze przez ok 10-15 min.po wyłączeniu piekarnika dobrze jest pozostawić ciasto przez 15 min w piekarniku.
masa serowa:wszystko robię mikserem
1. utrzeć cukier + żółtka
2.dodać ser biały i wymieszać
3.dodać budyń w proszku, mleko, olej
4. dodać ubite na pianę białka( miseczka nr 1)
5.delikatnie wymieszać
6. masa serowa ma konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego
na blachę wyłożyć cienka warstwę ciasta a następnie równomiernie wylać masę serową.
piec piekarnik elektryczny góra dół w temp. 180 st ok 40- 45 min (ser się rumieni).
wyłożyć na ciasto ubite białko i piec wszystko jeszcze przez ok 10-15 min.po wyłączeniu piekarnika dobrze jest pozostawić ciasto przez 15 min w piekarniku.
Natala1210
pigwa
lala11
Sernik zawsze mi wychodzi i nigdy nie miałam za rzadkiego ciasta.
zgadza się wszystko zależy od twarogu!!!