Sposób przygotowania:
Odchudzony łaciaty sernik z brzoskwiniami
Do miski przełożyć ser i jogurt. Utrzeć blenderem na gładką masę. Następnie dodać ekstrakt waniliowy i znów dokładnie utrzeć. W kolejnym kroku dodać 50 g cukru pudru, mąkę i po raz ostatni dobrze utrzeć blenderem. W misce ubić na sztywno białka. Następnie dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao i resztę cukru i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i po łyżce wykładać jasną i ciemną masę. Delikatnie wyrównać. Brzoskwinie osuszyć na ręczniku i każdą połówkę owocu pokroić na 4 części. Ułożyć na masie serowej. Tortownicę wstawić do większej blaszki wypełnionej wrzątkiem na wysokość około 1.5 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 50-60 minut. Wyjąć i ostudzić. Zimny wstawić do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zrobić nią esy-floresy na wierzchu. Smacznego!
Dinah