Sposób przygotowania:
Sernik latte macchiato na zimno
Obie łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki przegotowanej wody. Równolegle obie łyżki kawy mieszamy w dwóch łyżkach przegotowanej wody. Mieszamy serek homogenizowany z cukrem aż masa zrobi się jednolita. Do tak przygotowanego serka wlewamy żelatynę, nawet jeśli nie zdążyła wystygnąć i całość miksujemy. Do śmietany wsypujemy dwie łyżki cukru pudru i ubijamy na sztywno. Dodajemy śmietanę do sera i miksujemy. -Całość można podzielić na dwie części, z czego jedną wylać do tortownicy i odstawić na 15 minut do lodówki żeby stężała, drugą zaś zmieszać z kawą i później również wylać na wierzch a następnie pozostawić na kolejne 15 minut w lodówce. -Można też całą masę zmieszać z kawą i odstawić do lodówki na 20-30 aż stężeje. Na koniec ubijamy śmietanę z cukrem, i jeśli poprzednie warstwy już zastygły, wylewamy śmietanę na wierzch.