kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sernik Marychna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ser przepuścić przez maszynkę. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę.

Sernik Marychna

Składniki:

Sernik Marychna

 

  • ser biały tłusty 1/2 kg
  • masło 1/2 kostki
  • cukier 3/4 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • kasza manna 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 op
  • sól

Sposób przygotowania:

Sernik Marychna
Ser przepuścić przez maszynkę. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Zmielony ser utrzeć dokładnie ze wszystkimi, na końcu dodać pianę, delikatnie wymieszać. Przełożyć masę do wysypanej okruchami ciasta drożdżowego lub wyłożonej herbatnikami tortownicy i piec w średnio gorącym piekarniku (180 C) ok. 30 minut.