Sposób przygotowania:
Sernik mega chałwowy
CIASTO: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać masło,cukier cukier waniliowy śmietanę żółtko i szybko zagnieść ciasto kruche.Włożyć na 30 minut do lodówki. Po upływie tego czasu ciastem wylepić dno okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm.Na dno wysypać czekoladowe kropelki.
MASA:Ser zmielić w maszynce do mięsa,zmiksować z cukrem cały czas ucierając wbijać do masy po jednym jajku,budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy ,dodać pokruszoną na drobno chałwę i masło,miksować do momentu aż masa będzie aksamitnie gładka.Całość wylać na kruchy spód.Sernik piec 50-60 minut w temp 180*c.Po upieczeniu studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
POLEWA: W rondelku zagotować mleko zestawić z ognia dodać pokruszoną chałwę i lekko podgrzewać aż masa będzie jednolita i zacznie gęstnieć.Wylać na przestudzony sernik,wyrównać łyżką gdy zastygnie udekorować pokruszoną chałwą i zostawić do całkowitego zastygnięcia ciasta.Najlepiej na całą noc.
MASA:Ser zmielić w maszynce do mięsa,zmiksować z cukrem cały czas ucierając wbijać do masy po jednym jajku,budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy ,dodać pokruszoną na drobno chałwę i masło,miksować do momentu aż masa będzie aksamitnie gładka.Całość wylać na kruchy spód.Sernik piec 50-60 minut w temp 180*c.Po upieczeniu studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
POLEWA: W rondelku zagotować mleko zestawić z ognia dodać pokruszoną chałwę i lekko podgrzewać aż masa będzie jednolita i zacznie gęstnieć.Wylać na przestudzony sernik,wyrównać łyżką gdy zastygnie udekorować pokruszoną chałwą i zostawić do całkowitego zastygnięcia ciasta.Najlepiej na całą noc.
zbysiowa
zewa
2milutka
kołczu
2milutka
Dziękuję ..ale urosłam..:)
rzelkazag
mysza75
reanja
Ewa