Sposób przygotowania:
Sernik migdałowy na zimno
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy.
Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki, przekładamy na cedzak. Pojemnik wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopty.
Do miski przekładamy oba serki, cukier, kwaśną śmietanę i miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy mielone migdały i miksujemy. Dodajemy półpłynną żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopty i pojemnik wstawiamy do lodówki.
Na stężoną masę przekładamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy teżejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki, przekładamy na cedzak. Pojemnik wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopty.
Do miski przekładamy oba serki, cukier, kwaśną śmietanę i miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy mielone migdały i miksujemy. Dodajemy półpłynną żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopty i pojemnik wstawiamy do lodówki.
Na stężoną masę przekładamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy teżejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.