anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik miodowy Anny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny sernik na z kakaowym biszkoptem i miodowym blatami . Sami spróbujcie a zobaczycie że warto zrobić.

Sernik miodowy Anny

Składniki:

Sernik miodowy Anny

 

  • Ciasto miodowe
  • 500 g mąki
  • 120 g cukru pudru
  • 3 jaja
  • 60 g masła
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczka sody
  • Biszkopt
  • 3 jaja
  • 3/4 szkl cukru
  • 3/4 szkl mąki
  • 2 łyżka kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serową
  • 1 kg sera
  • 150 g cukru pudru
  • 2 jaja
  • 1budyń
  • 150 g masła
  • 1 cukier waniliowy
  • Krokantem orzechowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik miodowy Anny
Ze wszystkich składników na ciasto miodowe zagnieść ciasto i podzielić je na 2 równe części. Każde ciasto upiec na wyłożonej papierem blaszce w temp. 180 stopni około 15 minut. Biszkopt Białka ubić w czasie ubijania zasypać cukrem. Dodać żółtka oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao. Wyłożyć na blaszkę i piec około 20 minut w temp 180 stopni Masa serowa W garnku roztopić masło dodać do niego zmielony ser ja mieliłam 2 razy. Do garnka dodać resztę składników i na bardzo małym ogniu zagotować masę cały czas mieszać. Masę gotować około 10 minut nie przerywając mieszania. Odstawić do wystygnięcia. Odłożyć 3 łyżki sera .Jeden blat miodowy posmarować polowa masy przyłożyć biszkoptowe wyłożyć resztę masy serowej przyłożyć blatem miodowym wierzch posmarować odłożonym serem i posypać krokantem. Schłodzić około 3 godziny.ciasto piekłam na blaszce o wymiarach 35 na 27 cm.