Sposób przygotowania:
Sernik miodowy Anny
Ze wszystkich składników na ciasto miodowe zagnieść ciasto i podzielić je na 2 równe części. Każde ciasto upiec na wyłożonej papierem blaszce w temp. 180 stopni około 15 minut. Biszkopt Białka ubić w czasie ubijania zasypać cukrem. Dodać żółtka oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao. Wyłożyć na blaszkę i piec około 20 minut w temp 180 stopni Masa serowa W garnku roztopić masło dodać do niego zmielony ser ja mieliłam 2 razy. Do garnka dodać resztę składników i na bardzo małym ogniu zagotować masę cały czas mieszać. Masę gotować około 10 minut nie przerywając mieszania. Odstawić do wystygnięcia. Odłożyć 3 łyżki sera .Jeden blat miodowy posmarować polowa masy przyłożyć biszkoptowe wyłożyć resztę masy serowej przyłożyć blatem miodowym wierzch posmarować odłożonym serem i posypać krokantem. Schłodzić około 3 godziny.ciasto piekłam na blaszce o wymiarach 35 na 27 cm.
zbysiowa
anulkadh
zbysiowa
Dziękuję, proszę o wpisywanie wymiarów w opisie, bez tego przepis jest niekompletny.