Sposób przygotowania:
Sernik mocno czekoladowy
Spód : W misce robota z nożami do siekania zmiksuj herbatniki z kakao o margaryna na grudkowatą konsystencje. Potem do tortownicy o średnicy 23 cm wysyp zawartość miski i dokładnie oblep mieszanką dno i boki tortownicy. Torownicę wstaw do lodówki na czas robienia masy serowej. Masa serowa : Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Dwie tabliczki gorzkiej czekolady roztop w kąpieli wodnej i przestudź ale czekolada ma być płynna. Do miski wbij jajka, wsyp cukier puder i waniliowy i mikserem wymieszaj. Potem dodaj kakao i budyń oraz jogurt, ponownie wymieszaj, następnie ciągle miksując dodawaj porcjami ser i dokładnie mieszaj aby nie było grudek. Gdy ser jest już wymieszany dodaj czekoladę i wymieszaj. Z lodówki wyjmij tortownicę ze spodem wylej na spód masę serową. Do piekarnika wstaw na dolną półkę blachę z wodą a na drugą lub trzecią od dołu ( w zależności od piekarnika ) wsuń kratkę i wstaw tortownicę z zawartością. Sernik piecz 30 minut w 180 stopniach a potem zmniejsz temperaturę do 160 i piecz jeszcze 30 - 40 minut. Sernik po upieczeniu zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach a gdy wystygnie wstaw do lodówki na kilka godzin. Na koniec sernik udekoruj białą czekoladą roztopiona w kąpieli wodnej.
marietta
zewa
Dziękuję. Oj tak był pyszny :)