Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowy sernik
Na początek przygotowujemy spód. W malakserze umieszczamy ciastka, opatki owsiane i rozdrabniamy, a następnie mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masą wykładamy spód tortownicy, ugniatając. Teraz czas na masę serową. Ser i śmietanę ucieramy z cukrem na pulchną masę, dodając po jednym zółtku w czasie ucierania. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, a w innym naczyniu rozpuszczamy czekoladę ( najlepiej w kąpieli wodnej). Do masy serowej dodajemy budyń i sok z limonki, mieszamy a nastepnie pianę z białek i delikatnie mieszamy, a na koniec czekoladę i również delikatnie mieszamy. Wylewmy ta masę na spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Można piec w kąpieli wodnej, niektórzy uważają że zapobiega to przypaleniu, ale mi tak naprawdę jeszcze nie udało siętego sernika przypalić. Podajemy z bitą śmietaną.