Sposób przygotowania:
Sernik mojej mamy
W pierwszej kolejności mielimy ser. Najlepiej dwu-, trzykrotnie.W drugiej misce ucieramy starannie żółtka jaj z cukrem. Dodajemy do nich ser i śmietanę - powoli i naprzemiennie.Margarynę rozpuszczamy na niewielkim ogniu, następnie łączymy z serem, nie przestając mieszać. Dodajemy budyń i aromat śmietankowy. Ponownie mieszamy starannie ,aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Następnie ubijamy białka na pianę i łączymy ją delikatnie z serem, za pomocą łyżki. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy herbatniki, zarówno na dno blaszki, jak i po jej bokach. Masę serową wykładamy na herbatniki. Pieczemy sernik w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
Sonduli
przejs
Fajnie,że go zrobiłaś :) Mój piekarnik jest z tych "szybkoprzypiekających", stąd pewnie różnice w czasie pieczenia. Pozdrawiam cieplutko!