Sposób przygotowania:
Sernik na biszkoptach z polewą kajmakowo - kawową
Dużą blaszkę wykładamy papierem i smarujemy odrobiną białka, układamy biszkopty. Żółtka ucieramy z połową cukru do białości, następnie dodajemy po łyżce twarogu cały czas mieszając. Wlewamy mleko, olej, wsypujmy budyń, mannę, skórkę oraz cukier waniliowy. Mieszamy dokładnie. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, utrwalamy pianę resztą cukru. Delikatnie łączymy z masą serową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę wylewamy delikatnie na ciastka za pomocą łyżki, inaczej nam wypłyną. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 min w 180 stopniach, a później 80 min w 150 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Masło rozpuszczamy dodajemy kajmak i kawę, dokładnie mieszamy. Taką masą smarujemy zimny sernik. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozprowadzamy z mlekiem, dekorujemy tak jak nam wyobraźnia pozwala.