Sposób przygotowania:
Sernik na ciemnym cieście I
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć co najmniej na 2-3 godziny do zamrażalnika.
Ser dwukrotnie zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną i sparzone, osuszone i obtoczone w mące rodzynki. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Pół ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Na to wlać masę serową. Na wierz zetrzeć drugą część ciasta.
Ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do 190°C
Ser dwukrotnie zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną i sparzone, osuszone i obtoczone w mące rodzynki. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Pół ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Na to wlać masę serową. Na wierz zetrzeć drugą część ciasta.
Ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do 190°C