Sposób przygotowania:
Sernik na francuskim kruchym cieście
Przygotowanie:
Ciasto:
Masło posiekać z mąką,kakao i żółtkiem na stolnicy,dodać olej i cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia.Zagniatać dolewając wodę.Uformować kulę i włożyć do zamrażalki na 1 godzinę lub zrobić poprzedniego dnia i trzymać w lodówce do momentu pieczenia.
Przygotować formę 25/40 i zetrzeć ciasto na grubych oczkach tarki i pokryć całą powierzchnię delikatnie dociskając.
Masa serowa:
Ser rozmieszać z mlekiem,żółtkiem-dodać roztopiony i oziębiony tłuszcz,cukier,cukier waniliowy,budyń,proszek do pieczenia,sernix i dokładnie połączyć aż masa zacznie gęstnieć tj. ok.15 minut.Następnie dodać ubite na sztywno białka i bardzo delikatnie połączyć
.Wyłożyć masę delikatnie rozprowadzając równo po całym cieście.
Wstawić do piekarnika na ok.45 minut nagrzanego do 180-190 stopni.
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku na ok.15 minut następnie wyjąć i posypać cukrem pudrem.
Ciasto:
Masło posiekać z mąką,kakao i żółtkiem na stolnicy,dodać olej i cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia.Zagniatać dolewając wodę.Uformować kulę i włożyć do zamrażalki na 1 godzinę lub zrobić poprzedniego dnia i trzymać w lodówce do momentu pieczenia.
Przygotować formę 25/40 i zetrzeć ciasto na grubych oczkach tarki i pokryć całą powierzchnię delikatnie dociskając.
Masa serowa:
Ser rozmieszać z mlekiem,żółtkiem-dodać roztopiony i oziębiony tłuszcz,cukier,cukier waniliowy,budyń,proszek do pieczenia,sernix i dokładnie połączyć aż masa zacznie gęstnieć tj. ok.15 minut.Następnie dodać ubite na sztywno białka i bardzo delikatnie połączyć
.Wyłożyć masę delikatnie rozprowadzając równo po całym cieście.
Wstawić do piekarnika na ok.45 minut nagrzanego do 180-190 stopni.
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku na ok.15 minut następnie wyjąć i posypać cukrem pudrem.