Sposób przygotowania:
Sernik na herbatnikach
Na początku ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić.
Następnie ser i zimne ziemniaki zmielić przez maszynkę. Dodać cukier biały i margarynę.Następnie dodać jajka i proszek do pieczenia.Składniki dokładnie razem wymieszać. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać ciasto łyżką.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.Dno zakryć herbatnikami. Wlać serową masę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec sernik ok. 60 minut.Kolor wierzchu powinien być ciemno złoty.Po wyjęciu ciasto wystudzić.Zimne można polać czekoladową polewą.Smacznego.
Następnie ser i zimne ziemniaki zmielić przez maszynkę. Dodać cukier biały i margarynę.Następnie dodać jajka i proszek do pieczenia.Składniki dokładnie razem wymieszać. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać ciasto łyżką.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.Dno zakryć herbatnikami. Wlać serową masę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec sernik ok. 60 minut.Kolor wierzchu powinien być ciemno złoty.Po wyjęciu ciasto wystudzić.Zimne można polać czekoladową polewą.Smacznego.