bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Sernik na herbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny serniczek, który rozpływa się w ustach, idealny do porannej kawy i do popołudniowej herbatki.

Sernik na herbatnikach

Składniki:

Sernik na herbatnikach

Spód herbatnikowy:

 

Ser:

Sposób przygotowania:

Sernik na herbatnikach

Herbatnikowy spód

Sernik na herbatnikach
, Herbatniki drobno rozdrabniamy, dodajemy wystudzoną margarynę, mieszamy i wykładamy na tortownicę o średnicy 26 cm wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką.

W garnku roztapiamy margarynę i studzimy, Herbatniki drobno rozdrabniamy, dodajemy wystudzoną margarynę, mieszamy i wykładamy na tortownicę o średnicy 26 cm wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką. Wstawiamy na około pół godziny do lodówki.

ETAP 2:

Sernik na herbatnikach
Na herbatnikowy spód rozkładamy wiśnie smażone.

Na herbatnikowy spód rozkładamy wiśnie smażone.

Masa serowa:

Sernik na herbatnikach
Masę serową wykładamy na wiśnie. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut.

Ucieramy margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodajemy zmielony ser, wsypujemy kaszę mannę i wbijamy po jednym jajku, dodajemy kilka kropli aromatu cytrynowego i ucieramy . Masę serową wykładamy na wiśnie. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut.