Sposób przygotowania:
Sernik na herbatnikach
Składniki na sernik mają mieć taką samą temperaturę, wyciągam je z lodówki wcześniej.
Herbatniki wykładam na spód blaszki ( 23x28) , wyłożonej papierem do pieczenia.
Masło ubijam z cukrem i cukrem z wanilią, aż podwoi objętość. Dodaję po jednym żółtku, dalej ubijam, następnie nie przerywając ubijania dodaję porcjami ser, na koniec mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia.
Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, i dodaję do masy, mieszam całość i wylewam na herbatniki.
Piekłam godzinę, w 170 st. C, grzałka góra dół, na środkowym poziomie.
Sernik studzę w uchylonym piekarniku.
Kroję schłodzony.
Herbatniki wykładam na spód blaszki ( 23x28) , wyłożonej papierem do pieczenia.
Masło ubijam z cukrem i cukrem z wanilią, aż podwoi objętość. Dodaję po jednym żółtku, dalej ubijam, następnie nie przerywając ubijania dodaję porcjami ser, na koniec mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia.
Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, i dodaję do masy, mieszam całość i wylewam na herbatniki.
Piekłam godzinę, w 170 st. C, grzałka góra dół, na środkowym poziomie.
Sernik studzę w uchylonym piekarniku.
Kroję schłodzony.
Magdalena88
zbysiowa
Polecam, jest pyszny :)
Marika-
zbysiowa
Dziękuję :)