Sposób przygotowania:
Sernik na kakaowym spodzie.
W małym garnku roztapiamy masło z cukrem, kakao, cukrem waniliowym oraz wodą. Wszystko mieszamy i trzymamy na palniku do momentu zagotowania aż składniki się połączą. Zestawiamy z ognia. Garnek wstawiamy do miseczki z zimną wodą, aby masa ostygła. Potem wrzucamy żółtka i mieszamy. Z tej masy odlewamy ½ szklanki i odstawiamy ja na bok. Resztę wlewamy do przygotowanej mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywną pianę. W międzyczasie przygotowujemy masę serową. W makutrze rozcieramy tłuszcz, dodajemy cukier. Potem na przemian dodajemy żółtka i zmielony twaróg cały czas mieszając. Na koniec wrzucamy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy. Odpowiednią blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułka. Do niej wlewamy ciasto kakaowe i rozsmarowujemy je. Na to rozlewamy masę serowa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 60 min. Wystudzone ciasto polewamy odłożoną masą kakaowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO !