Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym cieściekruche ciasto
Wszystkie składniki na kruche ciasto (powinny być wyjęte bezpośrednio z lodówki) umieścić w misce i zagnieść szybko ciasto.
Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce lub w zamrażalniku na czas robienia masy serowej.
Masa serowa
Białka oddzielić od żółtek. Margarynę miękką utrzeć z żółtkami oraz cukrami na puszysty krem.
Dodać powoli ser z wiaderka. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Na koniec wsypać proszki budyniowe i wymieszać.
Spód wyjąć z lodówki, rozwałkować na wielkość blaszki i przełożyć do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylać masę serową.
Ciasto wstawić do piekarnika i piec ok. godziny na złoty kolor. Po upieczeniu wystudzić.
Można schłodzić w lodówce.