Sposób przygotowania:
Sernik pod pierzynką z kakao
Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy na kawałki.
Z podanych w przepisie składników zagniatamy kruche ciasto (gdyby było zbyt suche można dodać śmietany, a zbyt miękkie podsypujemy mąką). Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy na ok 30 min do lodówki, a drugą do zamrażalnika.
Wybijamy jajka do miski oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy do lodówki. Żółtka, cukier i masło i łączymy mikserem. Cały czas miksując dodajemy ser, śmietanę, mąkę, budyń i dowolny aromat. Miksujemy krótko tylko do połączenia składników.
Dodajemy pianę z białek, brzoskwinie i powoli mieszamy łyżką.
Ciastem, które było w lodówce wylepiamy spód dużej blaszki i wykładamy przygotowaną masę serową.
Na wyłożony i wyrównany ser ścieramy ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Z podanych w przepisie składników zagniatamy kruche ciasto (gdyby było zbyt suche można dodać śmietany, a zbyt miękkie podsypujemy mąką). Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy na ok 30 min do lodówki, a drugą do zamrażalnika.
Wybijamy jajka do miski oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy do lodówki. Żółtka, cukier i masło i łączymy mikserem. Cały czas miksując dodajemy ser, śmietanę, mąkę, budyń i dowolny aromat. Miksujemy krótko tylko do połączenia składników.
Dodajemy pianę z białek, brzoskwinie i powoli mieszamy łyżką.
Ciastem, które było w lodówce wylepiamy spód dużej blaszki i wykładamy przygotowaną masę serową.
Na wyłożony i wyrównany ser ścieramy ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.