Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie z jagodami i kratką
1. Ciasto: wszystkie składniki wyrobić rękami, uformować z ciasta kulę, podzielić na 2 części: 1/3 i 2/3. Owinąć części ciasta w folię i schłodzić w lodówce 2 godziny. 2. Po tym czasie większą część ciasta wykleić na blachę 35x24cm. wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 200 st.C około 15 minut. Wyjąć i ostudzić. 3. Masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować ze sobą (oprócz jagód). Masę wylać na przestudzony spód. Posypać 400 g. Jagód. Piec w 160 st.C około 20 minut. Z mniejszej części ciasta zrobić paski i ułożyć na gorącym serniku w postaci kratki. Piec jeszcze w 170 st.C około 30-35 minut. Uchylić piekarnik i pozostawić do całkowitego przestudzenia. Posypać cukrem pudrem (opcjonalnie). Smacznego!