alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Sernik na maślanych ciasteczkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik na maślanych ciasteczkach

Sernik na maślanych ciasteczkach

Składniki:

Sernik na maślanych ciasteczkach

 

  • Spód:
  • 20 dag ciastek maślanych
  • 9 dag masła

 

  • Masa:
  • 75 dag białego sera mielonego
  • pół szklanki cukru pudru
  • 15 dag brzoskwiń
  • galaretka o smaku brzoskwiniowym

 

  • Do polania:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Sernik na maślanych ciasteczkach
Ciastka pokruszyć, utrzeć z masłem, ułożyć na dnie tortownicy. Rozpuścić galaretkę w 150 ml gorącej wody. Ostudzić, dodać do sera, utrzeć, dodać pokrojone brzoskwinie. Zmiksować. Masę wlać do tortownicy. Włożyć do lodówki na 4 godziny. Czekoladę stopić z łyżką masła, lekko ostudzić, polać sernik.