Sposób przygotowania:
Sernik na orzechowym cieścieETAP 1:
Wszystkie składniki ciasta umieścić w misce i zagnieść dość szybko rękami na jednolite ciasto. Owinąć je folią i schować do zamrażalki na kilka godzin.
Po tym czasie ciasto wyjąć. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć 3/4 ciasta i ugnieść je trochę palcami. Ciasto posmarować dżemem czereśniowym.
5 Białek ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z miękkim masłem i cukrem na puszysty krem. Dodać partiami ser biały. Następnie dodać proszek budyniowy a na koniec pianę z białek. Wymieszać delikatnie i wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Ciasto piec ok. godziny w 180 stopniach.
Wystudzić i polać polewą. Wszystkie składniki polewy umieścić w rondelku i podgrzewać aż wszystko się rozpuści i ze sobą połączy. Ciasto schłodzić w lodówce a następnie pokroić.