Sposób przygotowania:
Sernik z masą cappuccino
Placek orzechowy: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na koniec zmielone orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wylewamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
Pieczemy sernik: pierwsze mielimy ser biały przez maszynkę lub mikserem. Potem ucieramy margarynę z cukrem pudrem, powoli dodajemy po jednym żółtku,potem dajemy zmielony ser, następnie budyń śmietankowy potem proszek do pieczenia, olejek cytrynowy a na sam koniec ubite białka na sztywną pianę. Wszystko razem delikatnie mieszamy dajemy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy w temp. 180 stopni około 40-45 minut.
Galaretkę czerwoną rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Masa cappuccino: w szklance mleka rozrabiamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, żółtko oraz cappuccino orzechowe, drugą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym, jak zakipi wlewamy powstały budyń, mieszamy jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia, odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem stopniowo dodajemy zimny budyń cały czas ucieramy.
Przekładamy: placek orzechowy smarujemy połową masy cappuccino, na masę dajemy sernik, smarujemy pozostałą masą i zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe ciasto dajemy do lodówki do schłodzenia.
Pieczemy sernik: pierwsze mielimy ser biały przez maszynkę lub mikserem. Potem ucieramy margarynę z cukrem pudrem, powoli dodajemy po jednym żółtku,potem dajemy zmielony ser, następnie budyń śmietankowy potem proszek do pieczenia, olejek cytrynowy a na sam koniec ubite białka na sztywną pianę. Wszystko razem delikatnie mieszamy dajemy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy w temp. 180 stopni około 40-45 minut.
Galaretkę czerwoną rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Masa cappuccino: w szklance mleka rozrabiamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, żółtko oraz cappuccino orzechowe, drugą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym, jak zakipi wlewamy powstały budyń, mieszamy jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia, odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem stopniowo dodajemy zimny budyń cały czas ucieramy.
Przekładamy: placek orzechowy smarujemy połową masy cappuccino, na masę dajemy sernik, smarujemy pozostałą masą i zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe ciasto dajemy do lodówki do schłodzenia.
gosiapiotrek23
bietka
bardzo mnie to cieszy :)
zbysiowa
bietka
zbysiowa bardzo proszę, jeszcze jedna porcyjka się znajdzie :)
zbysiowa
Mniam, dziękuję :D
bietka
bardzo proszę :)
weronikaS
bietka
dokładnie tak :)