Sposób przygotowania:
Sernik orzechowo-brzoskwiniowy
Ciasto: Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia kakao i orzechami,dodać pokrojone zimne masło wbić jajko i zagnieść szybko ciasto. Wylepić dno standardowej blaszki do pieczenia wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Masa serowa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa-można użyć już gotowego z wiaderka dobrej jakości, zmiksować z cukrem i jajkami wlać mleko dodać masło i wsypać budyń krótko wymieszać mikserem.Wylać na przygotowany orzechowy spód. Brzoskwinie osączyć z zalewy na sicie pokroić na mniejsze cząstki ułożyć na wierzchu sernika. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 40 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny oprószyć pudrem.