Sposób przygotowania:
Sernik na piernikowym spodzie
Wszystkie sypkie składniki na ciasto łączymy z masłem siekając nożem. Dodajemy jajka, śmietanę i wszystko razemzagniatamy.Dzielimy na dwie części i odkładamy do lodówki.
Przygotowujemy masę serową. Wybijamy jajka, dodajemy cukier i masło albo margarynę. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, aromat i krótko miksujemy na gładką masę.
Jedną część ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na dno przygotowanej dużej blaszki. Wykładamy masę serową i cienko zasypujemy wierzch rozdrobnioną resztą ciasta.
Pieczemy ok 60min w 180 stopniach.Studzimy i polewamy polewą czekoladową.
Przygotowujemy masę serową. Wybijamy jajka, dodajemy cukier i masło albo margarynę. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, aromat i krótko miksujemy na gładką masę.
Jedną część ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na dno przygotowanej dużej blaszki. Wykładamy masę serową i cienko zasypujemy wierzch rozdrobnioną resztą ciasta.
Pieczemy ok 60min w 180 stopniach.Studzimy i polewamy polewą czekoladową.