Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie
Ciasto;
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą. Większą wkładamy na 30 minut do lodówki, a mniejszą do zamrażarki.
Masa serowa;
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Dodajemy mielony twaróg, budyń waniliowy I miksujemy do połączenia składników. Na koniec masę serową delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą z białek.
Większą częścią ciasta wylepiamy dno blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Na ciasto rozsmarowujemy masę serową, na masę serową ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki.
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu ciasto udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i oprószyć płatkami migdałów.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą. Większą wkładamy na 30 minut do lodówki, a mniejszą do zamrażarki.
Masa serowa;
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Dodajemy mielony twaróg, budyń waniliowy I miksujemy do połączenia składników. Na koniec masę serową delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą z białek.
Większą częścią ciasta wylepiamy dno blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Na ciasto rozsmarowujemy masę serową, na masę serową ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki.
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu ciasto udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i oprószyć płatkami migdałów.
skuter5