Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Biszkopt:
Z białek ubić pianę, stopniowo dodać do tego cukier, żółtka i mąkę, a na końcu proszek do pieczenia i olej. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem.
Piec w temp. 160 C przez ok. 40 min.
Truskawki zagotować, a potem dokładnie zmiksować. Dodać do tego trzy galaretki, dokładnie wymieszać.
Ser zmiksować. Dwie galaretki i 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wody, odstawić do stężenia. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać całe jajka i zmiksowany ser, wymieszać, na końcu dodać tężejące galaretki z żelatyną.
2 galaretki rozpuścić w 3/4 litra wody, odstawić do stężenia.
Na upieczony biszkopt wyłożyć zmiksowane truskawki, na to masę serową, na nią ułożyć owoce i zalać je tężejącą galaretką.
Z białek ubić pianę, stopniowo dodać do tego cukier, żółtka i mąkę, a na końcu proszek do pieczenia i olej. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem.
Piec w temp. 160 C przez ok. 40 min.
Truskawki zagotować, a potem dokładnie zmiksować. Dodać do tego trzy galaretki, dokładnie wymieszać.
Ser zmiksować. Dwie galaretki i 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wody, odstawić do stężenia. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać całe jajka i zmiksowany ser, wymieszać, na końcu dodać tężejące galaretki z żelatyną.
2 galaretki rozpuścić w 3/4 litra wody, odstawić do stężenia.
Na upieczony biszkopt wyłożyć zmiksowane truskawki, na to masę serową, na nią ułożyć owoce i zalać je tężejącą galaretką.