Sposób przygotowania:
Sernik na zimnoŻelatynę rozpuścić w zagotowanym mleku. Galaretki rozpuścić pojedynczo.
Na spód blaszki wyłożyć biszkopty.
Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z serkami i układać kolejno na blaszce:
- biszkopty na spód
- połowa sera
- biszkopty
- 1 tężejąca galaretka
- reszta sera
- 2 tężejąca galaretka
Sernik na zimno można urozmaicić owocami - najlepiej malinami - ułożyc je na wierzchu przed wylaniem ostatniej galaretki. Nalezy przy tym pamiętac jednak, że w przypadku anansów oraz kiwi konieczne jest użycie specjalnego rodzaju galaretki, bowiem zwykła się nie zsiądzie.
Gość
Gość
Gość
głupia
Gość
jak jesteś tłuk to sie nie bierz za ..........
Gość
Gość
Gość
Katarzynka
karita
karita
Serniczek zrobiłam i ślicznie wygląda (od dołu: biszkopciki, serek, galaretka cytrynowa, serek, galaretka truskawkowa z ułożonymi w kołeczko truskawkami:)) i cudnie smakuje, ale... jedno ale: trochę za mało mi wyszło sera z blaszce śr. 24 cm. Na drugi raz dodam jeszcze 40 dag i na pewno będzie wszystko super!!!
alka6543
sara24
bogda46
Nika :)
aneczka84