Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinami
Do sera dodajemy cukier puder i miksujemy.
W szklance gorącej wody rozpuszczamy dwie galaretki studzimy i dodajemy do sera miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wstawiamy do lodówki by stężało.
Na zastygniętym serniku układamy świeże maliny jedna obok drugiej i zalewamy tężejącą galaretka, którą rozpuszczamy w szklance wody – wstawiamy do lodówki.
W szklance gorącej wody rozpuszczamy dwie galaretki studzimy i dodajemy do sera miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wstawiamy do lodówki by stężało.
Na zastygniętym serniku układamy świeże maliny jedna obok drugiej i zalewamy tężejącą galaretka, którą rozpuszczamy w szklance wody – wstawiamy do lodówki.