Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z musem truskawkowym
Do sera dodajemy wyskrobane ziarenka wanilii oraz cukier puder. Miksujemy. Następnie dodajemy 1,5 żelatyny fix do deserów, przygotowanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tortownice wykładamy okrągłymi biszkoptami i przelewamy serową masę. Wstawiamy masę do lodówki, aż ser nam stężeje. W tym czasie miksujemy truskawki (możemy je trochę posłodzić) i dodajemy 1/2 żelatyny fix, przygotowując ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wylewamy mus truskawkowy na sernik i ponownie wkładamy do lodówki. Gdy ciasto będzie już gotowe, dekorujemy je srebrnymi perełkami.
![Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z musem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-musem-truskawkowym-112704.jpg)
![Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z musem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-musem-truskawkowym-112705.jpg)
![Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z musem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-musem-truskawkowym-112706.jpg)