Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żelatynę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy ją na 2-3 minuty do namoczenia, po czym mieszamy, aż się rozpuści. Ser i jogurt miksujemy w misce razem z cukrem pudrem. Do lekko przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy serowej, a następnie wlewamy wszystko do pozostałej masy serowej. Dokładnie miksujemy. Tortownice wykładamy folią spożywczą i wylewamy na nią masę serową. Chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Porzeczki miksujemy i przecieramy przez sitko, a następnie mieszamy z cukrem pudrem i jogurtem Żelatynę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy ją na 2-3 minuty do namoczenia, po czym mieszamy, aż się rozpuści. Do lekko przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy owocowej, a następnie wlewamy wszystko do pozostałej masy owocowej i miksujemy. Warstwę owocową wylewamy na masę serową i wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny.