Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z czarnej porzeczki
1. Ciasteczka zmiksować za pomocą blendera, wymieszać ze stopionym masłem. Wyłożyć na dno tortownicy o śr.24cm. Schłodzić. 2. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem, śmietanką i sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, odstawić na 5 min, by napęczniała. Następnie, podgrzewając rozpuścić. Ciepłą dodać do masy. Porzeczkę zmiksować w blenderze. Podzielić na pół masę serową. Jedną połowę wylać na przygotowany spód. Do drugiej części dodać porzeczki i cukier puder. Wylać na jasną masę. Schładzać kilka godzin lub całą noc.
Spec
kasiunia.1981
Pyza
ja też nie przepadam za porzeczkami, ale zamienię je sobie ja borówki :)
kasiunia.1981
Dobry pomysł,a ja na maliny;))
Elficzna
czekoladka_m
marietta
msewka