Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z czarną porzeczką
Spód: Herbatniki rozkruszyć w blenderze dodać ciepłe roztopione masło i zagnieść. Wyłożyć na spód tortownicy dociskając i wyrównując powierzchnię.Odłożyć . Masa serowa; Ser,jogurt naturalny,cukier (200 g),sok z cytryny zmiksować.Dodawać małym strumieniem rozpuszczoną w wodzie letnią żelatynę i cały czas miksować.Połowę białej masy wylać na spód z herbatników i włożyć do lodówki.Czarną porzeczkę razem z cukrem(200 g) zmiksować blenderem na mus.Dodać do reszty masy serowej i wylać na białą masę serową.Włożyć na kilka godzin do lodówki,najlepiej na całą noc.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i czarną porzeczką. Bita śmietana; Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i śmietan fix.Całość zmiksować.
edytaha
2milutka
alaaa
ja też lubię,,,
julcia12437
alaaa
Cieszę się że się spodobał.
Cukiereczek13
alaaa
Kasiu bierz śmiało,jest pyszny.
monikaT83
alaaa
Dzięki,
mysza75
alaaa
Dziękuję ,pierwszy raz robiłam ale nie ostatni.